Search

Ако сте размислили или не сте съвсем доволни от покупката си, в рамките на 14 дни от покупката можете да върнете или замените неизползваната стока с касовата бележка. Ако е в оригиналната опаковка, ще ви възстановим заплатената от Вас сума с ваучер валиден 40 дни.  Суми за връщане, транспорт и доставка не се възстановяват.

Виж и т.5

Доставка, Отказ от поръчка  и Рекламации

 1. Общи положения
  Следните условия се отнасят за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък “Вие”) към Бикомед ООД, (наричано по-нататък “Бикомед“, “нас” или “ние”), на сайта или мобилната версия на Бикомед или по телефона или по и-мейл.

Като използвате bikomed.bg и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук (“Условията”). Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди на направите своята поръчка.

Поръчки могат да бъдат правени само както от частни лица, които са навършили 18 години, които не са поставени под попечителство, така и от юридически лица които извършват стопанска дейност с адрес на доставка в България (или на офис на куриерската фирма, която е наш партньор).

Включването на продукти или услуги на bikomed.bg в определен момент не означава и не гарантира, че тези продукти или услуги ще се налични по всяко време. Запазваме си правото да преустановим предлагането на който и да било продукт, по което и да било време.

Запазваме си правото да променяме тези Условия периодично, без да Ви уведомяваме предварително. Версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на bikomed.bg в момента, когато направите поръчката.

Бикомед иска да осигури възможно най-доброто изживяване онлайн. За да осъществим това, трябва да сме сигурни, че предоставяме висококачествени и навременни услуги. Вие разбирате и се съгласявате да не:

 • изпращате, предавате, разпространявате повторно, качвате или рекламирате каквито и да било съобщения или съдържание, които могат да навредят или повлияят отрицателно на нашия бизнес, продукти или услуги;
 • действате по начин или използвате каквото и да е устройство, което ограничава, нарушава, пречи или забавя използването на уебсайта от друг потребител или което влияе на сигурността на сайта или
 • използвате каквото и да е устройство или правите опит да използвате каквото и да е съоръжение, софтуер, инструмент, средство, скрипт или друго устройство или механизъм (включително без ограничение на паяци, ботове, роботи, аватари или средства за разузнаване), за да търсите или навигирате в сайта, или да копирате съдържанието от сайта. Запазваме правото си незабавно да забраним достъпа до сайта и да затворим акаунта на всеки потребител, който нарушава тази разпоредба или всяка друга разпоредба, свързана с Общите условия.
 1. Цени и разходи за доставки
  Показаните цени на bikomed.bg включват дължимия по закон данък добавена стойност, но не включват разходите за доставка.

Разходите за доставка за всяка поръчка ще бъдат определени в зависимост от размера или теглото на поръчаните продукти. Цената, независимо от начина на доставка, се посочва ясно по време на завършването на поръчката. Нашата стандартна такса за доставка е 6,90 лв. Ако не можем да доставим Ваша поръчка в една пратка и трябва да направим повече от една доставка, която следва да се заплати отделно.

 1. Поръчване/сключване на договор
  Можете да направите поръчка чрез bikomed.bg, на и-мейл: shop@bikomed.net или по телефона.

След като направите поръчката, ще получите потвърждение по имейл. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. Ако вече сме получили плащане за такава поръчка, ще се опитаме да възстановим съответната сума, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането. Ако поради някаква причини е необходимо друго уреждане на случая, ще Ви уведомим и ще Ви помолим да се свържете с отдела за Обслужване на клиенти.

 1. Доставка
  За Бикомед е от голямо значение старателното приемане и обработване на поръчки и осигуряването на бърза доставка на поръчката, съгласно опцията, която сте избрали.

Бикомед се стреми да изпраща поръчките за най-краткото възможно време и в реда, по който са били направени. Нашата цел е да доставим поръчката в рамките на 24 часа след потвърждаването й. Макар че се стремим да извършим доставката в посочения интервал, доставката може да отнеме по-дълго поради неочаквани събития. В случай че времето за доставка надвиши 5 работни дни, можете да отмените поръчката си.

След като завършите поръчката ще получите потвърждение по имейл с информация кога се очаква да бъде извършена доставката.

Ако поръчката Ви не пристигне до планираната дата, моля, свържете се с отдела за Обслужване на клиенти – shop@bikomed.net или на тел: 02/955 3695

 1. Отказ на поръчка
  Можете да отмените поръчка до 24 часа от създаването й или да върнете поръчката до 14 дни след получаването й, ако е в оригинална опаковка и в отличен търговски вид, без следи от употреба. Връщането на стока към нас е за Ваша сметка и следва да я заплатите. Бикомед няма да приеме връщане на стока с наложен платеж и ще откаже получаването й.
 1. Връщане на стоки
  Бикомед гарантира пълно възстановяване на заплатената сума, както е описано в раздел 5 (Оттегляне на поръчката), при положение че всички стоки бъдат върнати в същото състояние, в което са били, когато сте ги получили. Това означава, че стоките не трябва да са повредени, замърсени, почиствани с химически препарати, променяни или видимо използвани.
 1. Начини на плащане
  Кредитна карта или дебитна карта
  Можете да въведете данните за Вашето плащане в момента, в който правите поръчката, като използвате валидна кредитна или дебитна карта (VISA, Maestro или Mastercard). Съответната сума ще бъде заявена незабавно по Вашата карта, но няма да бъде дебитирана преди стоките да бъдат изпратени. Бикомед запазва правото да провери валидността на кредитната или дебитната карта, нейния статус по отношение на стойността на поръчката и дали данните за адреса на купувача са правилни. Възможно е да откажем да изпълним поръчки в зависимост от резултатите от тези проверки.

Наложен платеж
Ще получите изисквания от закона платежен документ, потвърждаващ изпращането на стоките.

 1. Нашата отговорност
  Нищо в тези Условия не изключва или ограничава отговорността на Бикомед по отношение на проблеми, за които би било незаконно за нас да ограничим или изключим нашата отговорност.
  Нашата максимална отговорност към Вас за всякакви загуби или щети, произтичащи във връзка с Вашата поръчка на bikomed.bg, ще бъде ограничена до общата цена на Вашата поръчка.

Ако имате някакъв проблем с продукт, който сте закупили от bikomed.bg и не сте могли да решите спора с Бикомед, тогава можете да подадете жалба до платформата на ЕС за онлайн решаване на спорове („ODR платформата“).

ODR платформата предлага на потребителите и търговците в рамките на ЕС възможността да направят опит и да постигнат извънсъдебно уреждане на жалбите, произтичащи от онлайн покупки. Тази платформа за еднократно въвеждане на жалби е лесен и интерактивен уеб сайт, който е безплатен и достъпен на всички официални езици на ЕС. Използвайки ODR платформата, потребителят и търговецът могат да намерят съответния орган за решаване на спора и след това да преминат през процеса за намиране на решение на жалбата на потребителя. ODR платформата е достъпна тук: http://ec.europa.eu/odr.

 1. Цветове
  Полагаме всички разумни усилия да покажем адекватно нашите продукти, включително техния цвят. Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият компютър ще покаже вярно тези цветове.
 1. Гаранция

Всеки продукт пристига с гаранционна карта спрямо времето описано в допълнителната информация.
Ако имате оплакване относно явни дефекти и изработката на продуктите, които сте получили, включително повреди, възникнали при транспортирането, моля, уведомете ни незабавно на – shop@bikomed.net или на тел: 02/955 3695. Ще поискаме от вас да изпратите стоката за рекламация.

 1. Прехвърляне
  Бикомед запазва правото да прехвърли или да предложи като залог на трети страни всички искове за плащане, които са възникнали във връзка с доставката на продуктите.

12. Информация за компанията

Бикомед ООД

бул. „Никола Вапцаров“ 53Б

Офис център „Мандарин“, офис 11

1407 София

ЕИК: 130421337

Номер по ЗДДС: BG130421337

За контакт:

Отдел за Обслужване на Клиенти
е-mail :  shop@bikomed.net

тел: 02/955 3695

Back to Top
Product has been added to your cart